stonechild

Members
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Community Reputation

1 Neutral

About stonechild

  • Rank
    Member

Profile Information

  • Gender Male
  • Location Freehold,NJ
  1. RGB Panel Wing Specs

    Jack, Thanks for your response. I was hoping to work out as much of this as I can on my own. Your Wing will save a lot of time. I've already hooked up a 32X32 panel pin by pin twice, once to an Altera DEO-Nano and once to an Arduino. I couldn't get the DEO-Nano to work with the panel. That's why I bought a Papilio One. It looked as though the learning materials along with the board itself were more approachable. That has turned out to be true. At any rate, I did get the Arduino to work with the panel so I plan to use the Arduino code as a reference and see how far I can get and then come back to the code Alvie has done and you will have adapted. I also came across this tutorial: http://bikerglen.com/blog/driving-a-32x32-rgb-led-matrix-with-a-beaglebone-black-and-an-fpga/ Dennis
  2. RGB Panel Wing Specs

    What are the specs for the new RGB Panel to which the RGB Panel Wing connects? I mean for the pins that control the panel not the power supply. I would guess I can match the values used by an Arduino Uno, but is there a range for voltage and current?
  3. Meaning of NET "anodes<0>" LOC="P18";

    John, Thanks or your reply. Your answer helped me to get going with that chapter. Dennis.
  4. In Chapter 14 of Mike Field"s "Introducing the Spartan 3E FPGA and VHDL" the notation NET "anodes<0>" LOC="P18"; is used in the constraint file I don't understand what this way of expressing a constraint means as opposed to NET switches(7) LOC = "P91" | IOSTANDARD=LVTTL; I've looked around and can't figure out what the "<>" indicate.
  5. Hooray! Thank you Jack, offroad and Magnus for all your help. The new board works. Both the test ".bit" file and the first project from. Mike Field's book have been accepted by the loader and work as expected. Dennis
  6. Magnus, The only other thing out of the ordinary was for a TI Stellaris Launchpad.. I removed it and rebooted . Unfortunately there was no change. I don't remember the details about the device. I wrote them down, but I can't find where I wrote it. It wasn't in the USB section or listed as a COM Port. Thanks for the suggestion, though. Jack, Thank you for the offer of new board. I'll send the email right away. I.
  7. The LogicStart MegaWing on a Papilio One 500K is now blinking away, however the Loader is not loading. I've tried to load the first project from Mike Field's book and the Quick Start .bit file. I get the following message when I select SPI Flash:and nothing if I choose FPGA, Using devlist.txtInvalid chain position 0, position must be less than 0 (but not less than 0),The drivers load when I plug in the device. First it says it is loading Dual RS232Dual RS232 and then the following drivers are loaded. USB Serial Converter A,USB Serial Converter BUSB Serial Port (COM11)USB Serial Port (COM12) The first few times I tried ,getting the drivers to install. I got a message about some Microsoft dri,,ver failing, but it didn't happen just now.
  8. Thank you both for your suggestions. The jumper was the problem. I had some trouble seeing the lettering on the board until I got a hold of a magnifying glass. After plugging in the USB cable the power light went on. I added the LogicStart Wing.and every other led of the eight started to blink .I haven't got the bit file for the first project in Mike Field's book to load yet.That I will leave for tomorrow. Dennis.
  9. Thank you offroad and Jack for your replies. I had already tried every USB cable that I had and connected them directly to USB ports on my PC.I also checked that the cables worked.Since all my cables came with various devices and their quality may not have been so great, I bought a pack of three 3 foot USB cables. None of them worked. Any other ideas? Dennis
  10. I'm getting the message:"Could not access USB device 0403:6010".when Scan is run. No COM Ports are appearing in the Device List on Windows 7 information about this code at: http://www.ftdichip.com/Support/Utilities.htm , but I.m not sure if any of what is on that page.is relevant. I see that it is reported that a shorter USB cable might help. I'm willing to buy a shorter cable and see if that helps if anyone feels that might help. Dennis
  11. ISE Design Suite 14.7 Licensing Problem

    Hi Jack, I've been going back and forth with a very patient support person at Xilinx with my problem. I had done what you described in your tutorial or at least I thought I had. My problem was caused by the fact that I was using a Vivado license instead of a license for the ISE Design Suite.. As you probably remember I had a problem back in July with the Vivado software that I had mistakenly downloaded. I had also downloaded a Vivado license. Whenever I tried to install a license, I was giving the Configuration Manager a Vivado license. It kept telling me the license had installed successfully/ .Unfortunately, it was the wrong license. Apparently the Configuration Manager doesn't check which license type it is installing. To make things worse when I tried to manually install a license I didn't notice I was downloading a.Vivado license. So of course I should now be on my way to FPGA,heaven, but NO. Check out mt post on the Papilio loader. Dennis
  12. Awhile ago I thought i had gotten licensing straightened out for my Papilio One 500K, but it seems not . When I try process the switch-led project from Introducing the Spartan 3E FPGA and VHDL, things go wrong in the bitgen. I'm getting the following message: "Bitgen:26 - Bitgen only supports DRC but not bitstream generation on this device. This condition can occur if there are problems obtaining a license to run bitgen or if the design targets a device which is Early Access." I presume my problem is with the licensing file. I used the License Configuration Manager to load the license again.it responded by saying the license had been installed, but in the table that displays info about licenses the column headed, Host ID Matches says NO for my license. Poking around on the Xilinx web site I came across the suggestion to run lmutil lmdiag. This produced the message: License path: Xilinx.lic;FLEXnet Licensing error:-90,313For further information, refer to the FLEXnet Licensing documentation,available at "www.flexerasoftware.com". So far I haven't been able to find anything about this code on the FLEXnet site. Any suggestions about how to fix the Host ID problem?
  13. Papilio One, Spartan 3E and Xlinix IDE

    Magnus, Thanks for pointing me to the right download. Jack, Thank you for giving me that link to the installation guide. I had gone through that path. I tried it again, though, to be sure I hadn't missed anything. It took me a couple of tries before I got the ISE activated. The first two times when I got to the licensing part, the software produced an invalid link to Xilinx's Licensing site. During the third try when I reached "Select Installation Options" I unchecked "Acquire or Manage License Keys". That resulted in activation. I ran the first project from "Introducing the Spartan 3E FPGA and VHDL" and there were no complaints about the lack of a license. It ran to completion. I did find what may be a an outdated link in the installation guide. When I tried the first link, Xilinx’s Download page" it sent me to a signin page and then to a page which wasn't found. I used http://www.xilinx.co...t/download.html which is the page with the "ISE Design Tools" tab on it to get to the download page. Dennis