4 posts in this topic

Hello there, 

I bought a retrocade Megawing V1.1 but I'm having a lot of problems with Windows 10 Anniversary Update (1607). 

I tried using the get started instructions, but I can't even install the driver and the papillio loader isn't found. What am I doing wrong? 

A thousand thanks in advance, I'm so excited :-) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Purplefly,

Windows 10 can be pretty frustrating with the FTDI drivers. Most machines work without any problems but then we run into some problem machines that just don't want to work correctly with the FTDI drivers. I recorded a video that seems to fix the majority of windows 10 driver issues:

 

It doesn't work 100% of the time though, but what we have found is that if you just keep messing with the FTDI drivers it just starts working... 

Let me know if that video makes a difference.

Jack.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack, 

thanks for the video, but the provided "RetroCade Synth-1.1-Setup.exe" doesn't seem to install any drivers, I only get the generic FTDI drivers. I can't find any drivers to download and install

Also I had to copy the Papillio Loader manually for some reason ... attached is a screenshot of the installed files. 

 

Thanks again

Julian 

files.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've found the drivers in the "DesignLab-1.0.7", but unfortunately they don't get updated from the FTDI-Drivers regardless of which way I try to install them.

But the papilio-loader from the design lab is working better than the standalone version. 

drivers.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now