island_peter

cannot enter program mode Arcade Wing

12 posts in this topic

Hello all,

 

just found my Arcade Mega Wing and tried the DesignLab Example Sketch/Circuit for the Uno 500k and Arcade Mega Wing.

Circuit downloaded succesfully into SPI Flash but uploading the sketch gives me a "cannot enter program mode".

 

I read the PDF for the Wing from the Wiki but found no clue whats happening.

 

Anyone any idea?

 

Tnx for reading

 

Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think that error message means that the ZPUino circuit is not actually running on the board...

 

Can you try to remove the Arcade MegaWing and load the circuit and the sketch to see if there is any difference?

 

Jack.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack,

 

no difference either with Arcade Wing or without. Circuit loads and verifies ok. The Quickstart example as a test works with and without Arcade Megawing

 

Cheerio

Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites

The megawing is just a passive adapter, it won't make any difference as far as loading code onto the FPGA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any luck with this so far? Maybe try a different USB cable or a different USB hub or something? Maybe there is not enough power getting to the board...

 

Also, please try out Romvault Papilio Edition and see if you can load the built in games to the Arcade MegaWing.

 

Jack.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jack - maybe we need to make testbed files for the p500 like i did for the pduo ?

 

@island_peter - if you want to send your p500/arcade megawing to me i can test it for you ( i live near wiesbaden )

but as jack said, RomVault - Papilio Edition is a good way to test since it comes with a few free games and it loads them with just 2 clicks.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks a lot for the hint. I'll try the RomVault and we'll see. I'm able to load any other P500 example so 

 

Nice weekend all

 

Cheers 

Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

I just fired up Win10 and tried the ROMVault and it works like a charm.

 

Have a nice weekend

cheers

 

Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack,

 

yes got it. Great things here thanks to your, Felix and other's help. Thumbs up

 

Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now