hib1

Arcade megawing is not working

6 posts in this topic

I purchased the papilio pro and the arcade megawing.  They arrived today.  The papilio executes the papilio quickstart bit file correctly. LEDs flash as expected.  However, the when I load the pong bit file for the arcade megawing does not display video at all. The bit file loads properly.  I checked the video cable and the monitor and they are working properly.

 

Please advise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, how are you loading the pong bit file?

 

Are you using the Arcade blaster app?

 

Please try to follow the Papilio Arcade Getting Start Guide, especially the Loading Pong Demo section. The included bit file only works for the Papilio One 500K, is that the board you have? If not then you will need to use the Arcade blaster or follow the directions for merging a rom into a bit file.

 

You will only see video if you get all of the steps exactly right, it is more likely that the bit file is not quite right then the hardware being bad.

 

Thanks,

 

Jack.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the Papilio Pro, and I tried using the bitfile for the Arcade Megawing. I got no video displayed. Please suggest detailed steps to get this working.

 

When I got no video with the setup listed above, I tried the Arcade Blaster app, to debug the hardware. I did not see video with the native files of this app. 

 

How can I proceed so I get video with the arcade wing and the Papilio pro?

 

As a last question, can I use the VGA capabilities of the arcade wing to display video for the ZPUino VGA sketches?

 

Thanks

 

Howard

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Howard,

 

The bit file that you tried to use was most likely for the Papilio One 500K which will show a blank screen since it is not creating a valid circuit when loaded on the Papilio Pro.

 

There are very detailed instructions on the Papilio Arcade website and in the Papilio Arcade User Guide.

 

Here are two very detailed guides for displaying video with ZPUino VGA sketches:

http://www.papilio.cc/index.php?n=Papilio.VGAWingIntroduction

http://www.papilio.cc/index.php?n=Papilio.VGALiquidCrystalDemo

 

Please take a look and try them out and please post any specific questions you have with a little more information about what you have done and what has not worked. It's very hard to help when all the information I'm getting is that you loaded a pong bit file and it does not show video. I need to know the details, such as what pong file, what were the messages, etc. In this case it looks like you probably loaded a Papilio One 500K pong file, but I had to guess that...

 

We can of course replace your Arcade MegaWing but at this point I don't see any evidence that it is bad...

 

Attached is a bit file for the Papilio Pro and the Arcade MegaWing that should show the pong game. That should establish if the hardware is faulty.

 

 

 

Thanks,

Jack.

pong_homebrew_on_pacman_hardware_papilio_logic_lx9.bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the new bitfile.  The video output is now operational.  

 

Is the arcade blaster app just for the papilio 500k or can it be used for the papilio pro?

 

Howard

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You might want to update the link to pong_homebrew_bitfiles in the papilio arcade user guide.

 

it says there are bit files for different hardware options, but the link takes you only to the bitfile for the p1_500k.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now